Estetiska programmet

Bild och
formgivning

Om inriktningen

Vill du arbeta med ett skapande och kreativt yrke i framtiden? Då kan inriktningen Bild och formgivning på Estetiska programmet vara något för dig. Här får du möjlighet att utvecklas i en kreativ miljö och utmanas hela tiden att ta nästa steg i din utveckling.

Penseldrag på en canvastavla.

DET HÄR LÄSER DU

Du får en bred konstnärlig utbildning som bl a innefattar teckning, grafik, måleri som akvarell, akryl och olja, keramik, skulptur, foto, digital bildbehandling i Photoshop, InDesign och Illustrator, formgivning, glas, silversmide, samt bildteori och kulturhistoria.

 

EFTER GYMNASIET

Efter dina år på Estetiska programmet är du väl förberedd för fortsatta konstnärliga – såväl som samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar på högskole- och universitetsnivå, både i Sverige och utomlands. Med fortsatta konstnärliga studier kan du söka dig till yrken som grafisk formgivare, art director, fotograf eller konstnär, för att nämna några exempel.

färdighetsprov

När du söker till någon av inriktningarna på Estetiska programmet kommer du bli erbjuden att göra ett färdighetsprov. Här testas dina kunskaper och vi får möjligheten att lära känna dig. Provet ser olika ut beroende på vilken inriktning du söker till. Färdighetsproven kommer under VT 2021 att ske på distans på grund av rådande pandemi. Du som söker, kommer att få mer information hemskickad i februari.

Proven kan ge maximalt 40 extra poäng till ditt meritvärde.

För Designprogrammet är det obligatoriskt att göra färdighetsprovet.

LÅTER DET INTRESSANT?

Se poängplanen för vilka kurser som ingår i inriktningen.

Välkommen till Bild och formgivning!

Inriktningen finns på:

Inte rätt inriktning för dig?

Ingen fara. Gå tillbaka och bläddra bland de andra inriktningarna eller titta på ett annat program. Du bestämmer!

En verkstad med många olika verktyg.

”Min kreativtet flödar på bild och formgivning”

Elias Matsson