Industritekniska programmet

Se alla inriktningar

Om programmet

Gillar du grafisk teknik, tryckeriprocessen eller svetsteknik? Då ska du välja det Industritekniska programmet.

Här utvecklar du din förmåga att använda utrustning, bearbeta material, hantera industritekniska processer samt arbeta med kvalitetssäkring för såväl produktion som färdig produkt. Du kan välja två inriktningar – Produkt- och Maskinteknik med fokus på grafisk teknik och design eller svetsteknik.

Tjej som svetsar
Verktyg

UNDEr TRE ÅR

Det industritekniska yrkesområdet förändras snabbt och därför ska utbildningen förbereda dig på för fortsatt lärande i yrkeslivet. Utbildningen utvecklar din förmåga till problemlösning och att upptäcka innovativa möjligheter att skapa och möta förändringar. På inriktningen Produkt- och Maskinteknik är det fokus på grafisk teknik och design blir du expert på allt som gäller trycksaker, från idé till färdig produkt. Inom Svetsteknik får du kunskaper om olika svetsmetoder, svetsfoger, materialkunskap och tillverkningsunderlag.

FRAMTIDSmöjligheter

Det industritekniska programmet ger dig stora möjligheter efter examen. Inriktningen produkt- och maskinteknik med fokus på grafisk teknik och design förbereder dig för ett jobb som originalare, grafiker, prepresstekniker eller reprooperatör på ett tryckeri. Inriktningen svetsteknik ska ge kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment.

Utbildningen kan leda till arbete som svetsare i många olika yrken där svetsning är efterfrågad. Det kan även leda till arbete som godkänd, internationell svetsare. Med tillval får du en grundläggande högskolebehörighet.

Elev sitter framför dator

högskolebehörighet

På industritekniska programmet har du möjlighet att lägga till kurser för grundläggande behörighet till högskola/universitet. Då väljer du högskolepaketet som ditt individuella val och läser svenska 2/svenska som andraspråk 2 och engelska 6 i årskurs 2 och svenska 3/svenska som andraspråk 3 i årskurs 3. Du gör ditt individuella val i slutet av årskurs 1.

Olika färgburkar