Teknikprogrammet

Samhällsbyggande och miljö

Om inriktningen

Har du ett intresse för samhälle och miljö? Vill designa hus? Då kan denna inriktning vara något för dig. Inriktning ger dig kunskaper och färdigheter i samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Inriktningen behandlar byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologist och estetiskt som ekonomiskt socialt.

det här läser du

I denna inriktning jobbar du med digitala ritprogram, CAD (Computer aided design). Det är också viktigt att arbeta manuellt och du lär dig därför att göra ritningar för hand med penna och papper, Dessutom lär du dig att presentera ditt förslag så att de som tittar och lyssnar köper idéerna.

Inriktning ger dig kunskaper och färdigheter i samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Inriktningen behandlar byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt.

 

 

efter gymnasiet

Efter gymnasiet är du förberedd på högre studier inom teknik. Inriktning ger dig kunskaper och färdigheter i samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Inriktningen behandlar byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt.

”på skolan anordnas aktiviteter som skapar stor sammanhållning”

Elev Teknikprogrammet år 2

samhällsbyggande och miljö

För information om vilka kurser som ingår i denna inriktning, läs mera i poängplanen. Inriktningen väljer du inför år 2. Välj först Teknikprogrammet.

Inriktningen finns på:

Inte rätt inriktning för dig?

Ingen fara. Gå tillbaka och bläddra bland de andra inriktningarna eller titta på ett annat program. Du bestämmer!