VVS- och fastighetsprogrammet

Se alla inriktningar

Om programmet

Den här utbildningen gör dig till proffs på att använda energi så effektivt och miljövänligt som möjligt. Du lär dig grunderna för olika vatten- och värmesystem samt kyl- och ventilationsanläggningar. Målet är att du ska kunna installera och underhålla olika sorters system.

I slutet av årskurs 1 väljer du inriktning för år 2 och 3. Varje inriktning har ett begränsat antal platser. Om det är fler sökande än det finns platser görs ett urval utifrån elevernas betyg i årskurs 1.

Kyla- och värmepumpsmätare

UNDER DINA TRE ÅR

Under utbildningen får du tillgång till all utrustning som behövs för att driva en modern och individualiserad undervisning. Med hjälp av en klimatkammare, en stor ventilationsanläggning och diverse pumpar och kylutrustning får du en bred kompetens. Programmet ger dig grundläggande kunskap i energianvändning, datorkunskap, ellära samt mät- och reglerteknik så att du sedan kan specialisera dig på en av fyra inriktningar.

FRAMTIDsmöjligheter

Efter utbildningen öppnar sig stora möjligheter för dig inom både byggsektorn, tillverkningsindustrin och underhålls- och VVS-branschen.

Elev som mäter ventilation
Elever i ventilationssal

högskolebehörighet

På VVS- och fastighetsprogrammet har du möjlighet att lägga till kurser för grundläggande behörighet till högskola/universitet. Då väljer du högskolepaketet som ditt individuella val och läser svenska 2/svenska som andraspråk 2 och engelska 6 i årskurs 2 och svenska 3/svenska som andraspråk 3 i årskurs 3. Du gör ditt individuella val i slutet av årskurs 1.