Välkommen till
Almåsgymnasiet

BOKA ETT DIGITALT MÖTE!

Är du nyfiken på något av våra program? Då kan det vara bra att boka ett digitalt möte med oss. Då får du möjlighet att se lokalerna på skolan, träffa elever och lärare och du får svar på allt du undrar. Det går att vara fler i samma möte, antingen sitter man tillsammans vid en dator eller så kopplar man upp sig var och en för sig på dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Vi kan erbjuda tekniska lösningar med både Teams, Google meet, Zoom eller Skype. Alla system är enkla att använda och finns att ladda ner till både dator, surfplatta och mobiltelefon.

Önskar du ett möte , så använd kontaktformuläret längst ner på sidan eller skriv ett mail till: almasgymnasiet@boras.se

Skriv: Namn, e-postadress , mobilnummer och vilket program du är intresserad av, så kontaktar vi dig.

Vi

Vi utbildar framtidens entreprenörer

Att börja på gymnasiet är både spännande och förväntansfullt och du gör ett viktigt val inför framtiden. På Almåsgymnasiet studerar du som har stora framtidsdrömmar oavsett om du vill studera vidare eller arbeta med ditt drömyrke direkt efter studenten.

Det här är vi

På Almåsgymnasiet har vi en prestigelös och välkomnande inställning. Frågar du vilken elev som helst, vad som är bäst med skolan, kommer de säkerligen att svara – lärarna. För våra lärare har ett stort engagemang och hjärta. De kommer garanterat göra allt de kan för att hjälpa dig lyckas och nå dina mål.

Våra elever får en professionell utbildning av högsta kvalitet som leder direkt till anställning eller behörighet till vidare studier. På alla program kan du få grundläggande högskolebehörighet och på vissa även särskild behörighet, vilket ger dig möjlighet att studera vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet.

750

Elever på skolan

90

Lärare på skolan

1000

Möjligheter

”Första skolan som vill att vi elEver ska lyckas. De bryr sig verkligen här!”

Melina, Lärlingsutbildningen

Sociala medier

I våra sociala medier postar vi inlägg från elevernas skolvardag samt viktig information. Här hittar du både bilder och filmer från skolan och evenemang vi är med på. Följ oss gärna!

Det bästa av två världar

På alla våra program får du yrkesexamen, vilket innebär att du kan börja arbeta direkt inom ditt yrkesval eller söka till yrkeshögskola. Dessutom får du grundläggande högskolebehörighet på alla program om du vill och på en del profiler kan du även få särskild behörighet, vilket innebär att du kan söka direkt eller senare i livet till högskola och universitet. Vi ger dig helt enkelt det bästa av två världar i en och samma utbildning!

Yrkeserfarenhet

APL ingår på alla program vilket är ett mycket bra sätt för dig att få praktisera dina kunskaper, skaffa yrkeserfarenhet, skapa nätverk inom din bransch och få extrajobb redan tidigt under utbildningen. Gillar du att vara ute i arbetslivet så kanske lärlingsutbildning är nåt för dig? Det är samma utbildning med samma kurser och behörigheter men du lär dig yrket under 50 % av tiden, ute på en arbetsplats. Almåsgymnasiet har ett etablerat nätverk av företag och verksamheter både i Boråstrakten men även i övriga Sverige och internationellt, som bidrar till dina framtidsmöjligheter och framtida anställning.

”här är det Bra struktur, bra och engagerade lärare och bra stöd. Fräscha lokaler, fina miljöer och god skolmat.”

Emma, Vård och omsorgsprogrammet

Skolans egna butiker

På Almåsgymnasiet startar du din framtida karriär redan som elev. Som en del av Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Hantverksprogrammet driver vi olika företag där du får träna både yrkesskicklighet och förmåga att ta hand om kunder på ett proffsigt sätt.

Om du är nyfiken på våra butiker är du varmt välkommen på ett besök! Ta med dina föräldrar och sätt oss på prov. Upplev restaurangens och bageriets smaksensationer, beundra floristernas blomsterkonster och skaffa en ny look i frisörsalongen eller hår och makeupstudion.

Bagare spritsar cupcakes.

Lunch & gourmetmat av högsta klass

Testa våra ambitiösa elevers mat på restaurang Stjärnklart! Menyn varierar med årstiderna och innefattar såväl husmanskost som gourmetmat av högsta klass. Restaurangen är i regel öppen under lunchtid torsdag och fredag.


Vi rekommenderar att du bokar bord några dagar i förväg på 033-35 77 51. Vi svarar i telefon när restaurangen är öppen.
Information om öppettider

Våra frisörer behandlar dig som en stjärna

Salong Himlaklippet vänder sig till dig som vill ha en snygg frisyr och bli inspirerad av det senaste inom hårmode. Salongen har oftast öppet torsdagar och fredagar (med några undantag). Vi tar emot drop-in-kunder i mån av tid, men säkrast är att boka på 033-35 78 07. Vi svarar i telefon när salongen är öppen.
Information om öppettider

Bageriet med mumsiga mästerverk

Hos oss kan du bland annat köpa färskt bröd, fantastiska bakelser och goda, festliga tårtor. Vill du beställa något eller bara kolla om vi har öppet, slå en signal 033-35 34 78. Vi svarar i telefon när butiken är öppen.
Information om öppettider

Blomsterbutiken med stjärnglans i varje bukett

Vår butik har en härlig mix av vackra arrangemang, säsongens buketter och inredning för alla smaker. Här hittar du alltid vackra blomsterarrangemang för olika händelser i livet! 
Information om öppettider

När du vill vara ditt vackraste jag

Känner du för att bli extra fin till vardags, inför en fest, ett bröllop, en fotografering eller bara för att du har lust? Här blir du omsorgsfullt omhändertagen av våra stylistelever som praktiserar sina kunskaper om professionell makeup, hårstyling, fransförlängning och manikyr. Du når oss på 033-35 54 78. Vi svarar i telefon när salongen är öppen.
Information om öppettider

”Jag är så glad att jag valde Almåsgymnasiet! allt Har blivit så mycket bättre än vad jag trodde, och jag har fått jättemånga nya vänner.”

Ludvig, Lärlingsutbildningen

Vi vill att du ska lyckas

Hos oss får du en riktigt bra yrkesutbildning, vilket ger dig möjligheter att börja på ditt drömjobb direkt efter gymnasiet. Vi kommer att göra allt vi kan för att du ska trivas hos oss, få studiero och få alla de kompetenser du behöver i ditt kommande yrke. Vi kommer kämpa tillsammans med dig, så du klarar dina mål, får en yrkesexamen och de behörigheter du önskar.

Varmt välkommen till oss!

Baksida på studentmössa med texten Made it.

MER information

Skolverket hittar du bra allmän information om alla program, du kan se på filmer, räkna ut ditt meritvärde och se vilka utbildningar du kan läsa efter gymnasiet.

antagningsenheten hittar du information om viktiga datum, hur du ansöker och vad som händer när du blir antagen till ett gymnasieprogram.

Programväljaren har ett quizz du kan göra om du vill veta mer om vilket program som passar dig. Hela katalogen hittar du på antagningsenheten.

Almåsgymnasiet

Telefon: 033-35 78 00 almasgymnasiet@boras.se

Postadress

Almåsgymnasiet
504 38 Borås

Besöksadress:

Alingsåsvägen 36
504 38 Borås

Öppetider

7.30-9.30 | 10.00-12.00 | 12.30-14.30 | 15.00-16.00

Skicka oss ett meddelande